Selva Verde Lodge, Puerto Viejo.

Maandag 31-12-2007. Selva Verde Lodge, Puerto  Viejo de  Sarapiqui.
We krijgen een chalet op  poten met allemaal aparte wooneilandjes. We stoppen de kostbaarheden in de kluis en gaan het hotelterrein verkennen. Het blijkt een prachtig park te zijn met veel bloeiende planten. We zien bij de suspension bridge een gifkikkertje. Overal vliegen vogels rond. Tegen half twee komt de rest van het raften terug. Ze zijn allemaal 'n keer  kopje onder geweest, hetgeen  bij diverse personen  alles behalve  goed is bevallen.

Wij gaan  het self guided path op en lopen direct van de ene naar de andere vogel. Iets verder aan de rivier zien we 4 waterschildpadden die met hun nek recht omhoog op een boomstam zitten. Na enig zoeken spotten we een paar baltsende zwarte vogels met lange gele staart en rode bek.(Montezuma Oropendula) We lopen een eindje langs de rivier en zien aan de overkant een ijsvogel en een aalscholver, dan gaan we tussen rietkragen en struikgewas door, waar de vogeldichtheid enorm is. We lopen onder de paalwoningen door en komen uiteindelijk na wat poelen in de buurt van de brug terug. We komen langs het zwembad, waar de rest van de groep verblijft. We zien een toekan een boom in duiken.
We kijken wat rond in de winkel, kopen er prachtige postzegels voor de kaartjes. Nart  kijkt nog naar een T-shirt met gifkikker, maar vindt er geen echt naar zijn zin.
Daarna pakken we een drankje op het terras onder het restaurant en zien op een plateautje met rotte bananen tientallen vogeltjes. In de boom links ervan zit een "rufus motmot", een prachtige groen met bruine vogel. Rechts op de leuning van de brug zit een vrij grote ijsvogel. (Dezelfde soort als we eerder aan de rivier zagen.)

Om half zes is de raftorganisatie met een laptop aangekomen en laat de foto's zien van de toer. Heel mooi dus. Was het toeval, dat precies op het punt waar de boten omsloegen de fotograaf al klaar stond!? Ze laten ook nog een hele rits van schitterende natuurfoto's met dieren, die hier voorkomen, zien; (die zijn gratis als je de cd-rom koopt.)

Previous Home Next