Wandeling door het N.P. van Cahuita.


Vrijdag 4-1-2008. Cahuita.

Het is vannacht weer aardig te keer gegaan. Het blijft ook in de morgen regenen. Toch gaat op gegeven moment iedereen (behalve David) met paraplu en regenjas op pad het dorp door naar het nationale park. Bij de ingang (Kelly Creek) betalen we een vrijwillige bijdrage van C10.000. Het eerste stuk gaat over een gemakkelijk pad langs zee. Overal liggen boomstammen in het water. Verderop zien we het rif liggen, waar hoge golven op beuken. Al vrij gauw zien we een knalgele slang en een paar luiaards. Op de punt (Punta Cahuita) zien we weer luiaards, pelikanen en sternen. Hier is het prachtige snorkelrif, nu een woeste watermassa. Er is geen bootje te zien.
We steken blootsvoets de Rio Suarez over. Verderop is het om en door de blubber lopen. De meiden en Micha draaien weldra om. We passeren daarna de Rio Perezoso en over een lange loopbrug steken we een moeras over. Daco en Talitha geloven het dan ook wel en gaan dezelfde weg terug. Wij gaan samen met Loek, Sonja en Hilde door. Dat wordt beloond met onder andere een vliegende hagedis, een Christushagedis en een anolis. Ook komen we een paar vrij brutale kapucijnapen tegen, die duidelijk om eten schooien. Hier lopen ook hele kolonies bladsnijdermieren.

Bij het administratiegebouw van het park pauzeren we even. We rusten uit op een picknickplaats aan zee en Nart fotografeert wat krabben. We zien nog een roofvogel boven in een boom zitten .Op het laatste stuk komen we na een groot spinnenweb met spin wat verderop enkele brulapen tegen, die veel harder te keer gaan als we ooit eerder hoorden. Je zou er haast bang van worden.

Net voor het kruispunt met de weg terug naar Cahuita, vinden we een heel aardige uitspanning in een mooie tuin. Daar nemen we dus wat te drinken en rusten uit.
Naast ons staat een "dreadlock boom", waar op een gegeven moment een toekan vruchtjes komt pikken. Die laat zich mooi fotografen. Na een uurtje stappen we op en lopen de grote weg naar Cahuita af. Een lokale bus stopt om ons mee te nemen Enkele minuten laten kunnen we er al in het dorp eruit.


Previous Home Next