triskelion

Winter 2013-2014: Giro d'Italia.


Na 4 jaren winterreizen in Spanje en Portugal willen we deze keer iets heel anders gaan doen. We gaan 3 maanden langs de kusten van Irtalië rijden. Daarbij zal het zwaartepunt van de reis op Sicilië liggen, omdat daar het beste weer te verwachten valt.

Het is een grandioze vakantie geworden: Het ene moment staan we op hoge vulkanen (Vesuvius en Etna) of fietsen door de Po-delta, die onder de zeespiegel ligt.
Dan vergapen we ons aan schitterende steden en stadjes als, Rome, Venetië, Palermo, Ravenna, Gallipoli, Fano, Taormina, Monreale, Erice of de opgravingen van o.a. Pompeï,
Segesta,  Valle dei Templi, Ericlea Minoa, maar griezelen ook van de troosteloze badplaatsen, die nu in winterslaap zijn met name in het zuidelijk deel van de "laars".


En dit alles in een heel ontspannen reis met (in vergelijking met de vorige winterreizen naar Spanje en Portugal) heel weinig mede-camperaars, weinig verbodsborden en veel ruimte.heenreis
Sicilie
Klik op een van de 3 kaartjes rechts voor overzichten van de reizen naar, op en vanaf Sicilië. Vanaf daar kan men springen naar een specifieke dag van deze reis. Of klik op het rechter beentje op de Triskelion (links boven in de hoek) om het verslag chronologisch door te lopen.

Het symbool voor Sicilië is de Triskelion (De Medusakop met drie benen, die ik in de onderliggende reisverslag zal gaan gebruiken als navigatiemiddel. Klik op het beentje omhoog om op deze startpagina terug te komen. Het linkerbeen springt naar het verhaal van de vorige dag en het rechterbeen naar dat van de volgende dag.

terugreis