streep
E3
De reis.

camping
De camping in Nürnberg.

messe
Messe.
omhoogrechts
Zondag 10-7-2005. Waalre – Nürnberg.   

De reis.

Gisteren hebben we (Tineke hoofdzakelijk) de spullen al zo veel mogelijk in de auto geladen zodat we vandaag al om 7 uur op pad kunnen.
Dit jaar dus eens niet ver weg maar met de auto en tent op pad. We gaan naar Italië. Doel voor vandaag is echter Nürnberg, waar we voor morgen met Eddy Susanto afgesproken hebben. Hij is voor een half jaar vanuit Bengkulu naar Nürnberg overgekomen om Duits te leren.
Na veel regen de laatste tijd in Nederland is het zuiden van het land op het ogenblik in lichte nevel gehuld. Het is absoluut stil op de wegen. Het schiet dus goed op.
Via Venlo rijden we naar de A3, die we bij AK Kaisersberg bereiken (net voor Duisburg?).  Dan racen we over nog steeds een rustige weg zuidwaarts.
Na 2 uur stoppen we even op de Rastplatz Pfaffenbach. Ik kan daar van zeer dichtbij een vogeltje fotograferen.
We rijden lange tijd parallel aan de hogesnelheidslijn hier. Die kennen we nog van ons treinuitstapje naar Basel. Net na Frankfurt betrekt het weer en krijgen we zo’n half uur met stevige regens te doen.
De volgende stop is Rasthaus Spessart. Een enorme parkeerplaats met tankstation en een wegrestaurant. Daar nemen we wat te eten en te drinken. Het valt me op dat het publiek hier van minimaal onze leeftijd is. Er komen vrij veel touringcarbussen.
Om half een rijden we weer door. Ik zet een slaapverwekkend muziekje op en lig in de opnieuw opkomende warmte al rap te knikkebollen. Nu haalt dat zelfs bij Tineke de klaarheid uit haar bol, zodat we nog eens een parkeerplaats opzoeken.

De camping in Nürnberg.
Zo komen we net na drieën op de camping aan. Dat komt goed uit want om drie uur was de middagpauze ten einde.
We kunnen op een ruime camping een plaatsje uitzoeken. Bij het opzetten van de tent zweet ik peentjes. De zon is gelukkig weer volop terug èn de grond is keihard van de vele steentjes die er in zitten.
Dan neemt Tineke het installeren over en kom ik in de gemakkelijke stoel bij.
Rond zessen drinken we wat op het terras bij de kantine (Bistro) van de camping. We eten er dan ook, hetgeen goed smaakt. Tineke: ’n vegetarisch kaas-aardappelgerecht en een grote salade, Nart een Ochsenschwanzsuppe, en een Zwitserse schnitzel. Dat smaakt goed.
Dan bellen we Eddy en spreken voor morgen twee uur bij hem af. Hij wil voor ons Indonesisch koken.

Messe.
We lopen dan een blokje om langs het Messe terrein tot aan twee zeer grote vijvers. De rechtse ligt aan de voet van een enorm gebouw uit de Nazi-tijd.
Om kwart voor negen zijn we op de camping terug en schrijf ik na de foto’s op de laptop gezet te hebben het verhaal van vandaag.
streep