Heenreis

Borders

Fife-Angus-
        Aberdeenshire

Moray

Loch Ness-Black Isle-
        Easter Ross
Caithness-Sutherland

NW Sutherland-
       Assynt Coigach-
            Wester Ross

Skye

de westelijke Lochs

Stirling-Glasgow

Ayrshire

Galloway-Dumfries

Terugreis

Schotland


Juni-juli 2009.

Een maand lang hebben we een grandiose vakantie gehad in Schotland. We weefden daar een tartan met als schering de gedichten van Robert Burns (die dit jaar 250 jaar geleden is overleden) en een inslag (eigenlijk meer een kwinkslag) van liedjes van de Corries. Samen laten ze op een schitterende manier het wezen van de Schotten zien: Een volk dat trots op hun verleden is, dat weet wat humor is, dat kan incasseren en eeuwen geniet van de spaarzame overwinningen. (Ook op sportgebied!)
Een gastvrij volk, dat graag buurt en vertelt. Èn ze wonen in een van de mooiste landen in de wereld. Zelf zeggen ze dat ze in het paradijs zouden wonen, ware het niet dat ze een zeer boze buurman hebben.

Nee hier naast staat geen laat opgetuigde kerstboom! Dit is de kaart van Schotland. In afwisselend rode en witte strepen zijn de dagétappen aangegeven, zoals we (tegen de klok) in door Schotland zijn getoerd. Inderdaad hebben we zoveel mogelijk de kusten gevolgd. Daardoor is er nog meer dan genoeg "over" voor een volgend bezoek.

De gele bolletjes zijn de plaatsen, waar we door kwamen.
Indien je met de cursor boven zo'n bolletje hangt, dan wordt de naam van die plaats gegeven. Klik op zo'n bol om naar de dag te springen, waarop we in dat dorp of  die stad waren.
Klik links boven op heenreis om chronologisch door verslag en foto's te lopen. Veel plezier en kijkgenot.