Wereldreizen


Wijs met de muis op het rode bolletje links op de bovenstaande kaart en je ziet waar we geweest zijn. Zoek een dergelijk (rood oplichtend land of eiland op en klik daar op.      
                                            
Wijs het blauwe bolletje aan om de landen op te zoeken, waar we wl geweest zijn, maar waarvan hier (nog) geen verslag staat. Veelal komt dit, omdat dergelijke verslagen nog gedigitaliseerd moeten worden.                          

Voor de mensen die niet visueel ingesteld zijn, of niet zo goed zijn in aardrijkskunde, geef ik hier een lijst met de links naar de bezochte landen.
Trouwens met de kaart hierboven kan je nagaan welk land waar ligt, door er met de muis erover te bewegen.
De wereld in klein en groot perspectief.
(De aarde rond in honderden verhalen en duizenden foto's.)

Op deze pagina staan drie manieren om mee te krijgen van wat wij inmiddels van de wereld hebben gezien.
  1. De kaart links geeft toegang tot onze vakantieverslagen. Je springt naar een aantal uitgebreide vakantieverslagen met vele foto's. Vaak over vakanties ver weg, maar soms ook heel dicht bij. Maar steeds met belangrijke overeenkomsten: De lol om buiten in de natuur te zijn, andere mensen tegen te komen n de deur uit te zijn. Waar je ook heen gaat overal zijn er schitterende dingen te zien, zijn er avonturen te beleven.         
  2. Tijdens vele vakanties heeft Tineke weblogs gemaakt. Daarin vertelt ze, wat we meemaken en hoe wij dat ervaarden. Hier is een lijst met verwijzingen naar die verhalen op de site van Reismee.nl.
  3. Model 3 geeft de krenten uit de pap. De highlights van al die vakanties. Niet de foto's en beschrijvingen van wat er gebeurd is, waar we waren, maar wat wij erbij dachten, voelden, de interactie met al die dikwijls (voor ons) vreemde mensen en zaken. De filosofietjes die dat opleverde: De jus dus in de "petazzi", de "bumbu" in de "nasi campur", de pretlichtjes in de ogen: De verhalen dus, die we vertellen. Sommige van die verhalen zijn hier neergezet.      
Niet om je te ontmoedigen hier verder te kijken, maar deze modellen zijn slechts afspiegelingen van wat op reis gaan echt is.