15-9-2008.  Renmim Park.

Om vijf uur gaat het licht in de trein aan, buiten nog lang niet. Nog een beetje suf van deze nacht worden de spullen bijeen gegraaid en kunnen we bij aankomst Chengdu in. We steken een plein over en gaan dan met een bus naar het Taiji Busines Hotel in het oostelijk deel van Chengdu's centrum.
Daar ontbijten we eerst. Dan geeft Helen een briefing voor de komende dagen. We gaan wel met de rest mee naar het Pandareserve morgen, maar slaan met Driek die kookles over. Dat laatste half uur terug nemen we wel een taxi. Aan de balie van het hotel kopen we een plattegrond van Chengdu en zoeken de kamer op. Tineke gaat pitten, ik schrijf het verslag van gisteren op.
Pas tegen half een lopen we de Jianshe Rd af in de richting van het Amusements Park. Daar treffen we Driek alleen, deze keer. Dus lopen we met zijn drieën op. Voor het park links en ergens bij het zwembad naar de andere kant van de Jinjang Rivier. Die volgen we een eindje om dan rechtsaf in de richting van de Zongfu Rd Shopping Zone te gaan. Onderweg komen we langs een groot klooster Daci. Daar raken we de weg kwijt in dat grote winkelgebied met enorme flatgebouwen. Met heel wat gepuzzel komen we op de Tianfu Square. Dat met de hulp van het plaatje op de plattegrond van de grote fontein.
Naast de grote fonteinen met gestileerde draken staat er een groot beeld van Mao voor het plaatselijke museum (14.35) Door gaat het via een brede Xiyuse naar het Renmin Park. Daar is het ontzettend druk. We kijken naar volkszang en diverse muziekgroepjes. We zien een vrouw schitterende filigraan lollies maken van gesmolten suiker. Heel kunstig. Tenslotte landen we op het terras van het Theehuis. Daar drinken we op ons gemak thee en kleppen over van alles en nog wat.
Na 16.00 uur gaat het terug in een rechte lijn over het Tianfu Square, via allerlei onbekende straten met wel op de kaart terug te vinden dwarsstraten (het gaat dus de juiste kant op!) Als we de Jinjang Rivier zijn overgestoken, zien we een watermolen met een groot en een klein waterrad boven elkaar en met het groot karakterteken voor thee op de muur. 17.50. Dan is het nog maar een klein stukje naar het hotel. Diagonaal tegenover op het kruispunt doen we eerst boodschappen, zetten die thuis af en lopen even later met z'n tweeën naar de buurman om wat te eten: kip met groenteschotel met rijst en "snowbeer".
We sluiten de avond af met een rondgang en twee foto's door enkele winkels aan de Jianshe Rd.