1 oktober 2008 Hong Kong.

Om goed een uur stappen we (na de douane controle) weer een  bus in en worden binnen enkele minuten bij het Westhotel in de 39 WaiChing Street, Jordan Road, Yaumatei, Kowloon, Hong Kong afgezet. Het inchecken duurt even, maar dan kunnen we naar de kamer op de 18e verdieping! Dit is Hong kong ten voeten uit. We hebben zicht op nog een aantal van die wolkenkrabbers. De diepte lijkt op het eerste zicht al gigantisch. Maar dan zien we dat die weg daar  beneden heel hoog boven de begane grond is! De Wai Ching straat ligt nog dieper!
Na even gerust en gedoucht te hebben, gaan we op zoek naar een kleine reislaptop. (15.30) Wim gaf ons eerder een adres, dat volgens de Lonely Planet het goedkoopste adres in ZO Azië moet zijn: Star Computer City bij het busstation aan de ferryhavens.
Dat bereiken we in een kwartier via de Jordan en Canton Road. De ferryhavens worden overigens aan het oog onttrokken door een kolossaal groot en zeer luxe winkelcentrum. Of eigenlijk meer een complex van winkelcentracomplexen. Op de 3e etage van het Star City winkels, vinden we inderdaad enige computerzaken. We kijken eerst een keer rond, Zien dat de diverse zaken in prijs niet veel verschillen, drinken beneden een kop thee voor de dorst en om nog even te beraadslagen. Buiten zien we een optocht van Falun Gong aanhangers. Ze protesteren tegen de onderdrukking op het "Mainland". Zelf heb ik het niet op fanatieke godsdienstige sektes.
De prijs van ong.€400 voor de Acer Aspire One is meer dan we verwachtten, maar deze nieuwe versie heeft wel een harddisk van 160 Gb en daarmee hoeven we er geen disk bij te kopen.
Dus lopen we even later niet alleen gloeiend van de omgevingstemperatuur met de nieuwe aanwinst naar buiten. Het is intussen al donker geworden. De vele neonreclames schitteren. Er is overal een grote menigte op de been, te groot zou ik bijna zeggen. maar ook weer anders, gediciplineerder dan we de laatste tijd zagen. Ook is er een  grote politiemacht op de been. We zoeken in allerlei winkelstraten naar een restaurant. De winkels die we passeren hebben steevast de hele voorgevel open staan met de airco op 10! We eten in een klein restaurantje aan de Carnavon Road. (Eend, kip en wilde spinazie.) Om goed 19.15 lopen we naar het hotel terug. Onderweg komen we Driek tegen, die vol is van een echt Indonesisch Restaurant met "ayam" en "ikan". Wij hebben vooral veel Koreaanse restaurants gezien. Uiteraard wordt de computer bij thuiskomst in gebruik genomen. Wat programma's geïnstalleerd, Tineke's verslagen bijgewerkt, E-mails verstuurd met de van het hotel geleende netwerkkabel (2x RJ45). Zo is het laat als ik mijn stukje verslag van vandaag in kan typen. Om één uur gaan we pas slapen.