14-12-2008. Tully Heads - Innesfail - the Boulders (Babinda) - Cairns.

We gaan weer door de uitgestrekte suikerrietvelden verder noordwaarts. Steeds weer kruisen we smalspoor van de suikerriettreintjes. Soms zijn er bananenplantages. Maar steeds min of meer op de achtergrond middelhoge bergen.

Om 10 uur willen we in het plaatsje Innesfail boodschappen doen, maar de K-Mart is daar tegen de normale gewoonte in dicht, dus gaan we maar door.

Ons uitstapje onderweg zijn the Boulders, die enkele kilometers ten westen van het dorpje Babinda liggen. De weg erheen daalt eerst een eind af (vreemd eigenlijk vanaf de kust dalen) en stijgt dan weer naar een mooie en grote picknickplaats. Een wandelpad brengt ons door een zeer dicht opeen gegroeid regenwoud langs een riviertje naar eerst de Boulders (enige grote granieten rotsblokken in de stroomversnellingen) en wat verderop naar de Devils Pool. Het bos is vol varens, boomvarens, allerlei klimplanten en uiteraard grote bomen. Een heel mooi stukje natuur. Bij de Devils Pool zien we dat het water geregeld veel hoger staat. In diverse granieten rotspartijen zijn diepe komvormige kolkgaten uitgesleten.

Overal staan dan ook waarschuwingen om hier niet te gaan zwemmen. Er staat steeds een levensgevaarlijke onderstroom in het water. Verder zijn de natte rotsen spiegelglad. Om 11.40 zijn we bij de camper terug en rijden naar Babinda terug. Na een foto daar gaat het door naar Cairns.

Om 12.15 passeren we de Walshs Pyramide. Een zeer regelmatig gevormde berg bij het plaatsje Gordonvale. Niet alleen deze berg ziet er heel aardig uit. Ook andere formaties zijn het kijken waard.

We rijden net na een uur Cairns in en zetten de camper in het centrum vlak bij zee neer. (Aplin Street) Als ik sta te kijken of we misschien parkeergeld moeten betalen, komt een verkoopster uit een souvenirwinkel naar buiten om te vertellen dat dat zondags niet hoeft. Kijk dat is eens aardig!

Even later kopen we bij haar wat postkaarten voor de jongens en de jarigen van de komende tijd.

Om half twee zitten we op de Esplanade in Cairns (de boulevard langs de zee) met elk een wrap versierde kip in de hand. Dat smaakt. Achter de balie van de snackbar staan twee Vietnamese jongens. De ene spreekt nog niet zo heel goed Engels. Ze doen echter goed hun best. Toch heeft hun baas nog op van alles en nog wat te mekkeren. Flauwe grapjes over dat koffers pakken slechts enkele minuten duurt.

Wij lopen door naar de toeristeninformatie, waar we een heel verhaal krijgen over boot- snorkel- duiktochten naar het rif. Uiteindelijk kiezen we er een uit: Silvertour. 2x 1 uur varen en 5 uur snorkelen op drie plekken. Met lunch erbij. $147 p.p. met $5 p.p. reeftax en mogelijk nog $5 p.p. voor de anti-stinger pakken. Morgen moeten we om 7.30 al bij de Reef Fleet Terminal zijn. Gevaren wordt er om 8.30.

We zoeken de Woolworth op om boodschappen te doen. Onderweg erheen kijken we in een dumpshop rond en kopen een topje, een T-shirt en een fan op batterijen.

Met de boodschappen sjouwen we dan naar de camper terug en zoeken het Cairns Holiday Park op. (De toeristinfo-dame had er voor ons al gereserveerd.)

We krijgen er een mooi plekje onder een hoge boom, zien er vele vogels rondvliegen en dus amuseer ik me wel. Tineke zet weer het een en ander via WIFI op de weblog.

Het eten houden we op een bord soep met brood. Vanwege de grote hitte hebben we niet veel honger.

De mini-fan houdt het op 2 penlights slechts enkele uren uit, dan is er de fut al weer uit. Wat wil je ook voor $2?

Om half elf heb ook ik mijn verhaal af. Het is intussen gaan donderen en regenen, zodat het langzaam een beetje afkoelt. Dat konden we goed gebruiken, want het zweet loopt in stralen van ons lijf. We hebben trouwens met een elastiek het muskietennet om de rubber van de achterdeur gezet, zodat we binnen wat meer ruimte hebben. Hopelijk werkt dat. (Zoals we het de laatste dagen deden, het net over het bed spannen, konden we ons in de nacht niet uitrekken en dat leverde enigszins verkrampte benen op.

Kwart voor elf duiken we er in.