26-2-2009. Darwin - Singapore.

Veel slapen we deze nacht niet. Dat valt ook niet mee op die korte bankjes in het volle licht. Om een uur of zeven pikken we dan op internet in. Wat achterstallige E-mails weg naar Niels, Ans, Jeannette N.Z., tante Willy, even kletsen met Harold, Esther en Rohan. En met Abe en Alice via skype. Dan wat nieuws nakijken (Op schiphol was een Turks vliegtuig neergestort.) Om half negen probeert Tineke nog een tukje te doen. (De tijd is hier overigens een uur vroeger als in South-Australia, vanwege de zomertijd .)

De vlucht naar Darwin is saai er gebeurt niet veel. Eten en drinken moet je nog kopen, tenzij je een duurder ticket hebt gekocht dan krijg je er allerlei faciliteiten erbij. Wij niet dus. Maar met nog een broodje en een koffie voor Tineke hebben wij genoeg voor vandaag. Wel worden we belaagd door het vreselijke ruften van mijn voorbuurman. De ene na de andere gasaanval komt over ons heen! Achter ons wordt iemand misselijk en moet overgeven. Gelukkig kunnen we de stank enigszins een beetje de baas blijven met de blaasapparaatjes boven ons.

Ik zit aan het raam en zie na de aanvankelijke wolken boven Darwin een aantal eilanden en atollen. Later gaan we opnieuw de bewolking in. Dat wordt nog een hele puzzel om in Google Maps die plaatsen terug te vinden. Weer later rond Sumatra (?) zien ik bekende rivieren, volgens mij heb ik die eerder al eens gefotografeerd. Rond Singapore en de belendende Maleise oliepalmplantages hangen vele dikke wolkenpakken met zeer hoge cumulusformaties. Ons vliegtuig lijkt daar wel tussendoor te manoeuvreren. We zijn 20 minuten voor de geplande tijd op Singapore vliegveld. Alle formaliteiten gaan zeer soepel en vlot. We komen na de pascontrole bij de bagageband, kunnen direct onze tassen pakken en door gaan naar de uitgang. Daar zien we Mary al staan en zij ons. Na de hartelijke begroeting gaan we met de trein naar Lavender MRT station. Ze woont daar zeer dicht bij op de 22e étage van een 40 étages hoog gebouw. Boven hebben ze een grandioos uitzicht over de stad. Uiteraard gaat de avond door met buurten over reizen en allerlei woonplaatsen die zij in Thaiwan, Indonesia, Papua New Guinea hebben gehad. De reizen etc.
Keith haakt als eerste af, omdat hij morgen voor dag en dauw al weer op het werk moet zijn. Hij maakt zeer lange dagen en de financiële wereld crisis heeft geen goed gedaan aan zijn werktijden. (Werkt bij een bank.)