28-2-2009. Singapore.

Tineke gaat met Mary onze buskaartjes kopen voor morgen, terwijl ik nog een tijd met Keith zit te praten over vakanties, golven, de wereld en de financiële perikelen.

Dan nemen we de metro naar de Harbour Front, waar we tegen twaalf uur aankomen. Vervolgens met de monorail naar Sentosa Island over een grote rivier heen. En langs enorme bouwputten op nieuw opgespoten land. Sentosa is één groot pretpark. We drinken er eerst wat, terwijl Keith en Mary hun lunch al nemen. Dan lopen we langs de waterkant en een ministrandje met vrij veel badgasten af. Mary vertelt dat dit strandje alleen nog maar bestaat omdat het zand alle dagen aangevuld wordt. Zand dat uit Maleisië moet worden geïmporteerd!

Tegen één uur gaan we met een stoeltjeslift bergop naar de eerste attractie van vandaag: De Skytower (van Tigerbier) met panoramaschotel brengt ons om 13.15 in redelijk tempo naar boven. (Zie folder.) Boven hebben we uiteraard mooi zicht over Singapore aan de waterkant.

Dan nemen we de Cablecar terug de rivier over. Eerst helemaal naar de overkant voor een uitzicht over een stuk jungle bij het zeer luxe hotel-restaurant Jewel hotel. We nemen dan weer die Cablecar een stukje terug om daar met een lift ondergronds te gaan. 14.00.  Bij snackgigant Subway eten en drinken wij nu wat.  Vervolgens met de MTR naar het busstation van Boon Lay en na enig wachten op bus 194 naar het Jurong Bird Park. Daar zoeken we eerst het vogelverblijf van Z.O. Azië op. Daar is een grandioze tentoonstelling van gedeeltelijk zeer zeldzame vogels, zoals de Balie myna, glansspreeuwen, Nicobar duiven, fazanten en pauwen, Vuurkuifbaardvogel,  tragopanen en een kroonduif die het op mijn bruingebakken tenen voorzien heeft. De een na de andere schitterende vogel krijgen we te zien. (Zie folder.) Een aardig deel ervan vrij voor de neuzen wandelend in een grote kooi, een ander deel in grote weide kooien achter gaas of tralies. Dat wordt nog een opgave om de namen van die beesten straks thuis terug proberen te vinden. Verderop komen we langs de roofvogels o.a. Steller's eagle, White-brested eagle, Brahman kites,

Het volgende hoogtepunt is de afdeling met een onwaarschijnlijk aantal soorten toekans en neushoornvogels. Soms van pelikaanformaat. Via een kooi met rode ibissen en een aantal kroonkraanvogels gaan we op de vlucht voor de gelukkig nog voorzichtig startende regen. We nemen de bus terug nar Boon Lay en rijden dan met de trein in een grote boog via de noordkant van de stad (o.a. Woodlands) terug naar de Lavender buurt. Op het station Boon Keng stappen we uit, hetgeen tot de opluchting van Keith en Mary inderdaad in de buurt van het volgende doel (èn thuis) is: een Hawkes Food gebouw. Een grote overdekte eetmarkt. (19.15) Daar nemen we naast murtabak (sardines en kip) een red snapper (Keith en Mary ) en wij lontong met kipsateh. Dat is smikkelen en smullen om met Lowieke de Vos van de Fabeltjes krant mee te praten.

Na het eten lopen we het kleine stukje naar de Lavender St. terug en kleppen de avond rond. Tineke zet inmiddels het volgende stuk op de weblog. Zo wordt het wel half een voor wij tweeën als laatste te bed gaan. Morgen door naar Maleisië.