13-3-2009. Pulau Langkawi - Krabi (Thailand).

We staan om 7 uur al weer op, pakken de zaken in en nemen om kwart voor acht een taxi voor RM24 naar de ferry van Satun. Dezelfde terminal als we op de weg hierheen van Pulau Langkawi kwamen. Het kaartjes voor de ferry kopen duurt vrij lang hoewel de wachtrij kort is. We lopen door naar de wachtruimte bij de emigratie, waar we aan boord moeten. Ook daar moeten we lang wachten, omdat de boot vertraging heeft. Uiteindelijk na heel simpele douaneformaliteiten kunnen we de boot op. De boot gaat echter pas om 10.10 i.p.v. 9.30 van wal. Onderweg zien we even enkele heel mooie stukjes kust van Langkawi voor we de open zee op gaan. Op de TV's draait een Maleise Herbie de VW-keverfilm.

In Satun wacht ons de volgende episode van grensperikelen: Sinds zeer kort krijgt men in Thailand wanneer men niet met een vliegtuig binnenkomt slechts een visum voor 14 dagen. We zouden dus het land moeten verlaten op de 27e i.p.v. de 29e! We vragen nog wat we hier mee aanmoeten, maar krijgen slechts het formele antwoord dat we maar met een emigration office contact op moeten nemen. We moeten overigens de klok een uur terug zetten zodat het tijdverschil met Nederland nu 6 uur is. We kopen bustickets naar Krabi met US$50, zodat we met het wisselen van het restant Maleise geld alvast wat te verteren hebben hier. Zelfs munten worden gewisseld. We gaan in het restaurant van het ferrykantoor eten. Een patthai en een fried rice. Allebei heerlijk. We worden wel gemaand op te schieten met het eten omdat we met een sangthawn naar het busstation vervoerd moeten worden. Achteraf blijkt dat gehaast niet echt nodig te zijn. Om kwart over twaalf vertrekt de bus dan uit Satun o.a. richting Trang, Krabi en Phuket met vrijwel alleen maar volk dat we ook op het veer gezien hebben. Onderweg zien we veel rubberplantages, soms wat oliepalmen. De reis duurt zo'n 5 uur, genoeg voor twee films: Eerst een James Bond film met onder andere een vijand die vanuit de noordpool werkt. Film 2 is met Steven Segall, die nu langzaam een horde boeven elimineert die een trein èn een satelliet gekaapt hebben.

Vlak bij Krabi zien we geregeld mooie karstbergen in het overigens vlakke land. We komen om 5 uur in Krabi aan, nemen na even rondhangen een taxi voor 150B naar hotel Chan Cha Lay in de stad. Daar hebben ze nog één kamer. Alleen een fan shared bathroom voor 250 B p.n. Een verder heel nette kamer. We zetten de spullen weg en gaan de stad in om wat te drinken en te eten te zoeken. Al met al lijkt ons Krabi een alleraardigste stad met allerlei heel aardige winkeltjes, twee aparte karstbergen aan de overkant van de rivier. Het wemelt hier van de restaurantjes, reisbureautjes. Ik vind zelfs een winkel waar we twee stevige naalden kunnen kopen om opnieuw mijn grote tas weer een beetje dicht te kunnen naaien. (20B)
We maakten een rondje door het centrum en gaan uiteindelijk in een restaurant vlak bij het hotel eten. Het eten is prima en het vrolijke gekakel van de dame die hier bedient en mensen probeert binnen te praten eveneens. Intussen passen we onze plannen voor de komende dagen aan. In de bus bedachten we naar Ko Lanta te gaan morgen, maar we besluiten voor morgen en overmorgen vanuit hier boot- en snorkeltochten te houden. Dan vermijden we de overtochten, de dure accommodaties op de eilanden èn kunnen morgen al op tour! In het hotel bestellen we dus alvast een tocht met een longtailboot langs 4 eilanden met snorkelgelegenheid! 350B p.p. Zo moeten we morgen wel al weer om 8 uur klaarstaan om te vertrekken.