14-3-2009. De Green Planet 4 eilanden Long Tailtocht.

Opnieuw zijn we net voor zevenen en de wekker al wakker en eruit. Na ontbijt beneden in het hotel worden we om dik acht uur door een săwngthăew opgehaald en naar Ao Nang vervoerd. Daar wachten we met vele andere gasten van de diverse touroperators en bootlui tot half tien als we kunnen inschepen. In een Long Tail deze keer, een houten boot met vrij hoge boeg en een grote automotor met lange schroefas. We zitten in een club van 17 mensen van allerlei nationaliteit. Ons eerste doel tussen al deze karsteilandjes is Tup Island. Onderweg passeren we een bijzondere rotspunt, die aan de onderkant is uitgehold. Aan het plafond hangt een aardige verzameling stalactieten. Om 10 uur komen we op Tup Island aan. Normaal verbindt een zandbank hier drie eilandjes. Maar nu bij dit hoge water van dit moment staat de verbinding met één eiland onder water. Vele boten leggen hier aan. Door al die schroeven en de zanderige bodem, is het water hier vrij troebel. Toch zien we her en der bij het snorkelen vissen. Kan er zelfs nog beste foto's van maken. Om 10.45 varen we een klein stukje verder naar Chicken Island, dat gekenmerkt wordt door een lange rotspilaar, die hoog uit de eilandoever oprijst. Even zijn we daar alleen met het snorkelen. Een snorkelplaats die een stuk helderder water heeft door de rotsbodem. Daardoor is er ook veel meer te zien. Allerlei visjes zien we hier. Veel zijn een stuk kleiner als we van die soorten gewend zijn in de Indische oceaan, de diverse koraalvlinders bijvoorbeeld.

Goed 11.30 varen we door het Poda Island, waar we opnieuw tussen een lange rij boten moeten afmeren . Dan krijgen we daar eerst de lunch. Heerlijke rijst met een kipcurry en ananas na. We zwemmen er naderhand wel een tijdje, maar door de zandbodem is hier weinig te zien. We blijven hier overigens 1 uur dertig minuten. Tot 13.45 als we weer op de terugweg gaan. Niet zo heel erg ver weg van Oa Nang gaan we naar Pranang met zijn grote  grot vol houten penissen. Tineke koopt wat te drinken bij een parlevinker die de stranden afgaat, met eten en drinken. We proberen hier nog wat te snorkelen aan de andere kant van het strand, maar veel kunnen we daar ook niet zien, vanwege zand in het water. Om half drie varen we het laatste deel terug naar Oa Nang. Daar moeten we één uur wachten alvorens we met nog meer mensen uit dezelfde boot naar Krabi terug kunnen gaan. We worden wel netjes voor het hotel afgezet. Tineke zet het een en ander op de weblog, terwijl ik de foto's van vandaag overzet. Steeds sta ik verbaasd dat de onderwaterfoto's toch wel goed zijn. Leuk dus.

We besluiten voor morgen de trip naar Koh Phi Phi te doen. RM1200 p.p. vervoer met een speedboat. Dus dat bestellen we beneden. 's Avonds eten we schuin tegenover ons hotel op de hoek. Ik neem chickenrols en mosman (heerlijk die laatste). Tineke neemt groente in kokossaus. Beiden nemen we een fruitshake. Intussen trekt een onweer over, dat echter slechts een half uurtje duurt.
Op de kamer naai ik mijn grote tas weer eens dicht en schrijf het verhaal van vandaag.