20-7-2010. Bredsjö-meerBergvarnsdamnen (Gagnef).
We staan pas om 10 uur op. Het is vandaag niet zo warm. Met 2057 km op de teller rijden we naar de 70. Via Heby gaat het door reeds bekend aandoend gebied van berken en naaldbomen naar Sala, waar we boodschappen doen bij de LIDL. Om 12 uur gaat het weer door. De lucht wordt wel heel donker, maar buiten enkele druppels valt er geen regen.
Op een parking net na Sala vinden we een cache (12.35)  en om 13.20 pikken we er een op bij Erik Larsgården een gerenommeerd rode paardjesmaker. Die zaak is echter nu niet open. We steken af en toe een brede rivier over: de Dalälven. 14.15 lunchen we op de parkeerplaats bij Säterdalen in Sater. We lopen een weg steil af naar dat beekje en komen beneden uit bij een Löppis. Een rommelmarkt dus. De rode paardjes, die misschien een aardig souvenir aan Zweden vormen, zijn nog aardig aan de prijs SEK50 – 200 voor heel klein en lelijk tot 12 cm hoog en best mooi. Om 15.30 gaat het weer verder NW-waarts.
16.30 hebben we enkele km’s van de 70 een mooie en rustige overnachtingplaats gevonden aan een klein stuwmeertje Bergvarnsdamnen. (N 60̊34,029’, O 15̊15,526’). Dat ligt tegen een natuurgebied aan. Ik loop nog een eindje langs de weg door maar zie geen Gimmen-meer (waar we in 1e instantie heen wilden). Wel een ruig stukje ontoegankelijkheid van rotsen, stromend water, bomen en struikgewas. Later na een kop thee loop ik aan de andere kant van het meertje nog een eind door bos en hei op lange hellingen. In de verte hoge heuvelruggen.